Notice: Lack of access rights - File '/images/stories/cimlap/zaha-hadid.jpg'

Minden lesz az idén a tóban-a vizet kivéve

Nélkülözniük kell a Városligeti alsó-tómedret az idén a csónakázni, pihenni vágyóknak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter(!) nem talált ugyanis alkalmasabb helyszínt a Labdarúgó EB szurkolói zónájának a Városligeti tónál.

Jó, ha a tervezett duplájából megússzuk a Zene Házát

Eredetileg 15 mrd-ot szántak a meghatározhatatlan funkciójú Magyar Zene Házára a Városligetben. Most úgy néz ki, örülhetünk, ha kijön a duplájából.

Újabb korhű rekonstrukció: ezúttal a mocsarat állították helyre a Városligetben

A hagyományok ápolására különlegesen fogékony ingatlanfejlesztőnek  újabb, a  Városliget korai korszakát idéző rekonstrukciót sikerült megvalósítania a hajdani közparkban. Ezúttal a XIX. század eleji állapotokat, a mocsarat állították vissza a területen.

Majdnem 2 mrd-ból épül a promenád második szakasza

A Műcsarnok és a Városligeti Színház - azóta egyébként törölt - építési helye között épülő,  promenádnak nevezett térkővel burkolt sétány második szakaszának kivitelezési pályázatát egyedüli indulóként nyerte egy Tiborcz István üzlettársához köthető cég.

Vurstli lesz a Mimóza-dombból is - frissítve

A héten elkezdik a városligeti park átalakításának harmadik ütemét. Akik abban reménykedtek, hogy marad egy talpalatnyi nyugalmas hely a Ligetben, csalódni fognak. Az érintetlen Mimóza dombra (képünkön) egy turistacsalogató ballon-kilátót telepítenek.

Városliget intézményei