Loading
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

Notice: Lack of access rights - File '/images/stories/cimlap/zaha-hadid.jpg'

Városligeti Gyereknap 2019

Ezen a hétvégén, 25-26-án lesz a hagyományos városligeti gyereknap. Új helyszínek, rengeteg program. Részletekért kattints!

Keresztbe-kasul felszántják a Ligetet

Több fővárosi rendelet és magasabb szintű jogszabály is szabályozza a fás szárú növények védelmét közműfektetések környezetében. A beállt növényzetű Városligetben a közművesítést azonban lehetetlen szabályosan, vagy a fák károsítása nélkül kivitelezni. Itt az újabb bizonyíték,  miért rettenetesen rossz ötlet egy 200 éves közparkba építkezni.

Megint egy mérföldkő-átadták az OMRRK falait

Megszoktuk már a Liget projekt keretén belül átadott félkész objektumokat, így semmi meglepőt nem találtunk abban, hogy ma reggel rajtaütésszerűen átadták az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ falait. A technológia beépítése majd csak ezután következik. Az Inforádió szerint csak jövőre lesz látogatható.

Megint kezdődik a fasétáltatás a Ligetben

Ezúttal újabb 91, jellemzően koros fa átültetésére írt ki közbeszerzést a Városliget zrt. Azt nem tudni, a Liget melyik területéről ültetik át a fákat, de a munka becsült ára 200 millió forint. Az átültetéseket eddig végző német Opitz cég szerint az ő technológiájukkal az így megmozgatott fák 95%-a életben marad, a Városliget zrt a kiírás szerint megelégszik a 80%-nyi életben maradással is.

Bulinegyed a zöldben, avagy hová vezet a zöldfelületek túlterhelése-2.rész

2015-től majd 40 éves konszenzust rúgott fel a Városliget zrt, amikor sosem látott mennyiségű és színvonalú rendezvénydömpinget szabadított a pihenőpark belsejére, kifejezetten a zöldfelületekre. A cél egyértelmű: bevételtermelés. Azt azonban nem tudni, kormányzati elvárás-e a parkból minél több pénzt kicsiholni, vagy az ingatlanhasznosítói logika lépett működésbe az állami tulajdonú cégnél.

Városliget intézményei