Loading
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

A lakossági fórum meghekkelésére buzdít a CÖF

Online lakossági fórumot tart holnap a fővárosi önkormányzat a módosított Városligeti Építési Szabályzatról. A kormányt mindenben támogató "civilek" a fórum meghekkelésére buzdítják híveiket.

A fővárosi lakosok eddig összesen nyolc alkalommal nyilvánították ki különböző közvéleménykutatók kérdéseire azt a szándékukat, hogy nem akarnak új, hodályméretű épületeket a 200 éves közparkjukba, illetve azt sem szeretnék, ha az eddig rekreációs helyszínként szolgáló közparkot szórakoztató negyeddé alakítaná át a területet kezelő Városliget zrt.

A fővárosi önkormányzat már alakuló ülésén kinyilvánította, hogy nem támogatja a Ligetbe szánt új épületeket, ezért módosítani fogja a Városligeti Építési Szabályzatot, és a még meg nem kezdett épületek építési helyeit törli. Ennek ideje most jött el, a módosítás- tervezet elkészült, a főváros pedig a járványhelyzetre tekintettel a partnerségi eljárást online fórum formájában tartja meg holnap délután.

Várható volt, hogy a politika megmozdul a hírre, a modósított építési szabályzat ugyanis számos gazdasági érdeket sért. Bár a Liget projekt kiötlői szívesen nevezik a projektet Európa, sőt a nyugati világ legnagyobb kulturális beruházásának, eddig jobbára új vendéglátós engedélyek kiadásával, nagyszámú etető-itató fesztivállal, és alibi-kiállítások installálásával pipálták ki a projekt kulturális rubrikáját.

A főváros elképzelései ellen már tavaly szervezkedni kezdtek, amikor egy nagykanizsai nyugdíjas indított aláírásgyűjtést a Liget projekt megmentéséért. Az illetővel készült interjúkból kiderült, hogy az évek óta vidéken élő férfi nem ismeri a Városligetet, a projektről pedig csak látványtervekből tájékozódott.

A CÖF holnap délutánra "virtuális békemenetet" hirdetett, azaz arra buzdítja híveit, hogy kapcsolódjanak be a lakossági fórumba a "Liget projekt megmentéséért". Úgy gondolják a főváros "meg akarja fúrni az Orbán kormány  7 éves munkájának eredményét. (emlékeztetőül: eddig 3 db, használhatatlannak bizonyuló replikapavilon, és 2 db wc épült fel, valamint felújították a rendezvényhelyszínné átpozicionált  Olof Palme házat, és román csarnokot.)  A felhívás nyilvánvaló célja az építési szabályzat elfogadása előtt kötelező partnerségi egyeztetés fontos mozzanatának ellehetetlenítése.

Aki nem kíván az ingyencirkuszhoz asszisztálni annak javasoljuk, hogy a VÉSZ-szel kapcsolatos észrevételeit küldje el a fővárosi önkormányzatnak június 3-ig, a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címre. A VÉSZ módosításról további információkat itt lehet találni.

Városliget intézményei