Loading
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

Köszöntjük a Városliget weboldalán

Csendben megváltoztak a Közlekedési tervei

Bár már megkezdték a Közlekedési Múzeum bontását, a tervek folyamatosan változnak. A legutóbbi verziót még nem hozták nyilvánosságra - képünkön. Az újratervezésre azért volt szükség, mert mint azt mi is többször megírtuk, az 1896-os épületben még a térszín alatti bővítéssel sem fértek volna el a kiállítási tárgyak.

A Heti Válasz szerezte meg tegnap egy sajtóbeszélgetésen a Közlekedési Múzeum új terveit. Ezek eddig nem voltak nyilvánosak. Mindenkit meglepett a hír, mikor márciusban egy konferencián Vitézy Dávid bejelentette, hogy a múzeum 9000 nm új kiállítótérrel bővül a föld alatt - eddig ugyanis csak 4000 nm szerepelt a tervekben.

Kiderült, az kevés lesz, ugyanis az eredeti Pfaff-féle épületben gyakorlatilag nem lesz kiállítótér, hiszen az arra alkalmatlan. A tényleges múzeumi terek mind a föld alá kerülnek, a millenniumi épület maga más funkciókat kap. A 65 méter magas kupolában kilátó lesz, a földszinten közösségi terek - ez egyébként kávézót, éttermet jelent, mint megtudtuk,  - rendezvényterem, múzeumi shop. A föld alatti kiállítótereket ezért a duplájára kellett növelni, ám ezeket a terveket eddig nem hozták nyilvánosságra.

A Városliget zrt a napokban többször elmondta, a Közlekedési Múzeum környezetében nőni fog a zöldfelület, ezért értelmetlen a Ligetvédő mozgalom tiltakozása. Az új tervek ismeretében azonban ez inkább álomnak, mint valóságnak tűnik.

A jelenlegi épületet teljesen eldózerolják, az új épület viszont beljebb kerül a Hermina úttól a park felé. A felhúzandó épület ugyan valóban kisebb, mint a jelenlegi, de a képen is látható, hogy előtte, burkolt tér lesz. A tervezett térszín alatti kiállítótér nagyobb alaprajzú, mint a Pfaff-épület, benyúlik a jelenlegi zöldfelület alá, így az azon belül álló fák csak korlátozott növekedésű díszfák lehetnek, inkább dekorációs célokat szolgálnak.

Zöldtető a szervízúton. Ugye, hogy nő a zöldfelület. Nagyítható, kattints!

 

Az épület mögött a Hermina úttal párhuzamosan szervízutat alakítanak ki (ezért kell beljebb vinni az épületet), itt a zöldfelület "növelésére" zöld tetőt használnak. Az épület előtti széles, burkolt sétányra, ahová új telepítésű díszfák kerülnek, árnyékot majd esetleg 30 év múlva adnak, tervezik a pihenőhelyet, padokat, sőt vízjátékot! Itt ugyan a parkoló megszűnik, de a burkolt terület nem. Az épület keleti homlokzata mellett, ott ahol jelenleg fák vannak, egy 6 méter széles burkolt út (kötelező tűzoltóút) vezet hátra, a Hermina úthoz .

A legizgalmasabb részletek a tervrajz bal szélén, a Zichy Mihály út felöli oldalon láthatók. Ott a zöldbe vágva lesz a mélygarázs lehjatója, a jelenleg csak zöld pázsitfoltnak tűnő területre viszont azt írták: parkoló-ki-bejárat, biciklitároló.

Nagyításért kattints!

A Közlekedési Múzeum most nyilvánosságra került tervei azért fontosak, mert végre egy laikus is nyomon követheti, mit jelent a valóságban a zöldfelület növelése. Az utóbbi években ennek már láthattuk néhány példáját, ahol a közvélekedés szerint egy tér kopár lett (l. Kossuth tér), papíron a zöldfelület mégis nőtt. Ezt zöldtetőkkel, csekély lombkoronájú díszfákkal, vízfelületekkel (vízjáték, szökőkút) érik el.  Az árnyat adó 50-80-100 éves fákból viszont jó néhány áldozatul esik. De papíron valóban növelték a zöldfelületet.

képek forrása: válasz.hu
tervező: Mérték

Városliget intézményei