Loading
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

Köszöntjük a Városliget weboldalán

Egyelőre csak álom a Kós Károly sétány lezárása

A Városliget átalakításáról szóló  propagandakiadványok tényként rögzítik  a Kós Károly sétány lezárását, a látványtervek pedig egy autóktól mentes, sétálókkal teli  út színes rajzaival andalítják a fővárosiakat. Amit viszont sosem tesznek hozzá az idilli képhez: a Kós Károly lezárásának a feltételeit a fővárosi önkormányzat pontosan előírta, a fejlesztésre azonban nincs pénz.

 

A Városliget zrt által a közelmúltban elkészíttetett közvéleménykutatás szerint „a budapesti válaszadók 75 százaléka támogatja a projekt egyik legfontosabb elemét, azt, hogy radikálisan csökkenjen az autóforgalom a parkban, különös tekintettel a Kós Károly sétány lezárására.„ 

Arról azonban a fővárosiak keveset tudnak, hogy „projekt egyik legfontosabb eleme” a sétány lezárása nem a Városligetet kezelő ingatlanfejlesztő cég kompetenciája. Hiába került ugyanis a liget területe az állami tulajdonú zrt kezelésébe, a forgalomszervezési feladatok továbbra is a fővárosi önkormányzatnál maradtak. Nélkülük az ingatlanfejlesztő még néhány órára sem tudja a fontos közforgalmi utat lezárni. Ezt azonban a zrt nem szokta kommunikálni, eldöntött tényként tárja a fővárosiak elé az autómentes Kós Károly sétányt, pedig a helyzet nem így áll. 

A főváros saját rendeletében az ún. Városliget Építési Szabályzatban világos feltételekhez kötötte a sétány autóforgalom előli lezárását. Ezek: felüljáró a Szegedi út és a Nagy Lajos király útja között, 600 férőhelyes P+R parkoló építése a Mexikói útnál, a Vágány utca 2x2 sávosra bővítése.

Természetesen a fővárosnak erre egy fillérje sincs, Mozsár István a Vároliget zrt vezérigazgatója viszont szintén úgy nyilatkozott korábban: a Liget projekt 200 milliárdos költségvetésében ezek a beruházások nincsenek benne, és nem is az ő dolguk megcsinálni. A helyzet tehát úgy áll, hogy a főváros megalkotta a feltételeit, az állami tulajdonú zrt viszont most a fővárosra mutogat.

A helyzet feoldására állt elő Vitézy Dávid – aki jelenleg a Közelekedési Múzeum főigazgatója – azzal az ötlettel, hogy nincs szükség elkerülő útra, egyszerűen le kell zárni a sétányt, az autósok majd megoldják, kerülnek a Hungária krt felé. Ismerve azonban Vitézy Dávid és a főpolgármester idillinek nem nevezhető viszonyát, kérdés, Vitézy javaslata meghallgatásra talál-e. Vagy épp ellenkezőleg, olaj lesz a tűzre a főváros meglehetősen autóspárti főpolgármesterénél. Arról egyelőre semmi hír, hogy a zrt és a főváros folytatnak-e tárgyalásokat a témában, és ha igen, ezek hogyan állnak. Amíg nem sikerül megegyezni, a Kós Károly sétány lezárása csak Baán László álmaiban és a propagandakiadványokban létezik.

Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy a kormány megpróbál nyomást gyakorolni Tarlós Istvánra, hogy engedjen a Vitézy-féle koncepciónak, és elterelő út nélkül zárja le az M3-as út forgalmát elvezető sétányt. Akkor viszont a Városliget Építési Szabályzatot harmadszor is módosítani kell majd.

grafika: Városliget zrt

 

Városliget intézményei