Loading
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

Köszöntjük a Városliget weboldalán

Tarlós visszalobbizta a fővárost a Liget projektbe

Három év után, mialatt a Liget projekt a főváros érdemi szerepe nélkül dübörgött a 200 éves közparkban, Tarlós elérte, hogy mindjárt két fővárosi intézményvezető is szerepet kapjon a park fejlesztésében.

A 150. születésnapját ünneplő Állatkert mai nagyszabású rendezvényén jelentette be Tarlós István főpolgármester, hogy az ő kezdeményezésére nevezi ki Balog Zoltán EMMI miniszter a biológus-környezetvédelmi szakmérnök képzettségű Persányi Miklóst, az Állatkert főigazgatóját a Liget projekt parkfejlesztésért felelős miniszteri biztosává. Munkáját szakértőként Szabó József a Főkert vezérigazgatója fogja segíteni.

Tarlós István, Balog Zoltán, Persányi Miklós a nyitástkor megkonduló harang körül, bal szélen Schmidt Egon ornitológus

 

Balog Zoltán miniszter bejelentette hogy a park megújítására 15 mrd forintot különítenek el, a területet Persányi Miklós felügyeli a jövőben, Baán László miniszteri biztos a továbbiakban a Liget Budapest projekt intézményi fejlesztéséért dolgozik.

 


Baánék az intézményi fejlesztésen dolgoznak tovább - Baán László miniszteri biztos, Gyorgyevics Benedek, Sághi Attila - Városliget zrt, Vitézy Dávid - Közlekedési Múzeum igazgató társaságában

 


Ezzel az eddig méltatlanul mellőzött főváros újra szerephez juthat a 200 éves közpark rehabilitációjában. Persányinak ugyanakkor nem lesz könnyű dolga, hiszen a főváros érdekei mellett a Liget projekt már eldöntött fejlesztéseit is figyelembe kell vennie, és együtt kell dolgoznia a Városliget zrt-vel is. Ő így fogalmazott a mai ünnepségen:
„Főpolgármester úr kezdeményezésére és Miniszter úr felkérésére szép, de nehéz megbízatást fogadok el. Mindkettejüknek köszönettel tartozom azért, hogy támogatták az Állatkert fejlődését, és hogy támogatták és jelenlétükkel is emelik ünnepünk méltóságát.

A lehető legtöbb teljes értékű zöldfelület kialakítása a cél

 

Ugyan a Városliget funkcióiról már meghozott döntések kialakították újabb teendőim kereteit, de a feladat végleges tartalmába volt beleszólásom. Mert mi is a cél? A következő pár év alatt a Városliget, mint közpark a 21. századi igényeknek megfelelően újuljon meg, és ennek során a lehető legtöbb, a lehető legjobb minőségű, valóban teljes értékű zöldfelület legyen a Ligetben.”

Érkeznek a Városliget legrégibb intézmények kulcsai

 

Ezzel Tarlós István, aki láthatóan sohasem lelkesedett igazán a projektért, esélyt szerzett arra a fővárosnak, hogy az itt lakók és a napi parkhasználók igényeit is érvényesítsék a projekt tervezésekor, valamint, hogy a 200 éves közpark megőrizhesse tájképi kert jellegét.
 

MZS

Városliget intézményei