Loading
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg

Köszöntjük a Városliget weboldalán

Betelt a pohár a városligeti szülőknél -Frissítve

Használhatatlan játszóteret és üres ígéreteket kaptak a Városliget környékén élők a közpark kezelését végző Városliget zrt-től. Most elszakadt a cérna a szülőknél, a gyerekek egészségének veszélyeztetését róják az ingatlanhasznosító cég szemére.

Miután szétverték a Liget árnyas régi nagyjátszóterét, nyögvenyelősen indult az ideiglenes játszótér kialakítása a Ligetben. A Városliget zrt nem óhajtott a több ezer környéki kisgyerek és a táboroztató iskolák nyári gondjaival foglalkozni, csak a grandiózus új játszótér kommunikációjával.

A környéki szülők ezért facebook csoportot alakítottak, és kérték egy ideiglenes játszótér kialakítását. A Városliget zrt válaszul egy senkivel előzetesen nem egyeztetett, árnyék nélküli területre felállított néhány játszóelemet, 3 padot, és ezzel elintézettnek vélte a Liget környékén élő mintegy 3-4000 gyerek nyári időtöltését biztosító játszótér ügyét. Sőt, a vezérigazgató Gyorgyevics Benedek még a napokban is úgy nyilatkozott: "A Királydomb szomszédságában létrehozott játszótér mellett egy új játszóvárral bővítettük a Városligeti tó melletti játszóteret, így a nyári vakáció alatt is megfelelő kapacitással biztosított a szabadtéri játék a Ligetben”"

A szülők kértek vízvételi lehetőséget és árnyékolást a területre, ezeket azonban nem teljesítette a cég.  A Városliget zrt szülőknek küldött válasza szerint, munkatársaik most, a 37 fokos kánikulában "figyelk a területet", és ha úgy ítélik meg, majd tesznek fel árnyékolót.

Ennél a pontnál szakadt el a cérna a környéki szülőknél, ezúttal a hivatalos levelezést mellőzve, nyílt levelet írtak Jelinek Balázsnak, a Városliget zrt  működési vezérigazgató-helyettesének.

A levélben értetlenségüket fejezik ki az árnyékolás elmaradása miatt, és határozottan felkérik a zrt-t, ne veszélyeztesse a gyerekek egészségét.

A levelet változtatás nélkül közöljük:

Kedves Jelinek Balázs és Városliget Zrt!

Korábban többször is a hivatalos formáját választottuk az Önökkel való kommunikációnak, ez azonban igencsak körülményes és időigényes, a probléma komolyságára és megoldásának sürgősségére való tekintettel most hanyagoljuk a hivatalos levél formát és itt szólítjuk meg Önöket.

Már az ideiglenes játszótér tervezésénél kértük, hogy legyenek árnyékolók, napvitorlák mert anélkül használhatatlan lesz a játszótér. Amikor tavasszal megnyílt a játszótér már tapasztaltuk, hogy óriási probléma lesz, ha nincs árnyék. Levélben jeleztük Önöknek a helyzetet, azt is megemlítve, hogy az egyik gyermek már napszúrást kapott. És mindez áprilisban történt.

Önök ezt válaszolták, idézem:

” Árnyékolókat egyelőre nem alakítunk ki, de munkatársaink folyamatosan figyelik a területet, és ha úgy ítélik meg felszerelnek napvitorlákat”

Mi most azt kérdezzük: mit figyelnek meg egy 34 fokos hőségriadóban ha lehetetlenség kimenni a játszótérre, a homok és a csúszda éget a forróságtól. Mire várnak még a munkatársak? Hogy akik veszik a bátorságot és kimerészkednek a játszótérre hőgutát kapjanak? Önök tisztában vannak azzal, hogy mivel jár a hőguta?

Bemásolok egy rövid leírást, hátha ez cselekvésre sarkallja a munkatársakat:

„A valódi hőguta kezelés nélkül halálos kimenetelű. Kezelés mellett is maradványtünetek alakulhatnak ki: az agykárosodás miatt az izmok gyengesége és a gondolkodás zavara jelenhet meg, de a szív, a máj, a vese és a tüdő is károsodhat.”

Kérjük, hogy ne kockáztassák a gyermekeink egészségét!

Várjuk a probléma mielőbbi megoldását.

Üdvözlettel:

Városligeti Gyerekek Szülei

forrás: https://www.facebook.com/groups/299444997388837/

A használhatatlan ligeti játszóterekről itt írtunk korábban.

FRISSÍTVE

Alig néhány órával a nyílt levél után, Jelinek Balázs, a Városliget zrt működési vezérigazgató-helyettese válaszolt a szülőknek. Válaszában emlékeztet arra, hogy a játszótér csak ideiglenes jelleggel lett kialakítva, ezért, mint írja, a cég lehetőségei korlátozottak. "Kollégáim, akik sokat tettek és tesznek azért, hogy az igényeket beépítve minél előbb és minél jobb minőségben biztosítani tudják a gyerekek számára a biztonságos játék lehetőségét, ma is dolgoznak azon, hogy a felmerült árnyékolási igényre valamilyen konkrét megoldást tudjunk javasolni. Látjuk a nehézségeket, de kérem szíves megértését és türelmét." - folytatja Jelinek a levelet, majd egy hirtelen fordulattal azért nem mulasztja el kioktatni a gyakorló kisgyerekes szülőket. "Mindemelett szeretném kiemelni, hogy hőségriadó idején nem tanácsos a szabadba menni. A meleg különösen a gyermekek és idősek szervezetét viseli meg, így a játszótér használata, valamint a szabadban tartózkodás, különsen a testmozgás, árnyékolástól függetlenül nem ajánlott a késő délelőtti és kora délutáni órákban." - zárja sorait a Városliget zrt működési vezérigazgató-helyettese.

Jelinek Balázs válasza itt olvasható.

Városliget intézményei